اطلاعات در مورد ساز آکاردئون

اطلاعات در مورد ساز آکاردئون

آکاردئون سازی است که در انواع، شکل‌ها و اندازه‌های مختلف موجود است و یک ساز بسیار چندصدایی است

که می‌تواند به تنهایی جای یک گروه موسیقی اجرا کند!

گاهی دکمه دارد و گاهی دارای کلیدهایی شبیه کلیدهای پیانو است

ساز شستی دار با سطح مورب متحرک در دو طرف و بدنه فانوسی است.

صفحه کلیدهای آکوردئون که درست مانند کلیدهای پیانو است، در قرن دوازدهم اختراع شد

این ساز را نوازنده بین دو دست خود می‌گیرد که در میانهٔ آن، مجاری هوایی قرار دارند

که با باز و بسته شدنشان توسط نوازنده صدا تولید می‌شود.

در یک سمت صفحه کلید کوچکی تعبیه شده‌ است که کلیدهای آن وظیفه کنترل ورود هوا به مجاری را دارند

در سمت دیگر جعبه طنین قرار دارد که معمولاً آن نیز دکمه‌های مخصوص خود را دارد.

آکاردئون هم انواع متنوعی دارد از جمله: کروماتیک، دیاتونیک، استاندارد یا فیری باس.

بیشتر آکاردئون‌های دیاتونیک، آکاردئون‌های دکمه‌ای هستند

که معمولا یک یا دو ردیف دکمه دارند.

هر ردیف در یک کلید خاص کوک می‌شود و فقط قادر به نواختن همان گام است.

معمولا وقتی شما در یک گروه یا بند موسیقی نوازنده هستید، نیاز دارید

که صدای سازتان بلندتر باشد، اولین راهکاری هم که به نظر می‌رسد، برای این موضوع جواب بدهد این است

که با قدرت و شدت بیشتری بنوازید!  اما همین موضوع به دوام و سلامت سازتان آسیب می‌زند.

توصیه این است که از میکروفن برای افزایش صدادهی ساز استفاده کنید به جای اینکه به آن فشار بیاورید.

 

راه های نگهداری از آکاردئون

 

آکاردئون شما به هوا نیاز دارد. سعی کنید آن را روی استند یا پاهای خودش در جایی قرار دهید

رویش کاور محافظ گرد و خاک بکشید به جای اینکه دائم آن را درون جعبه‌اش نگه دارید

سرد شدن یا گرم شدن ساز می‌تواند مشکلاتی را برای نوازندگی ایجاد کند

و حتی در دراز مدت به آکاردئون آسیب بزند. بندهای آکاردئون باید همیشه به خوبی تنظیم شده باشند.

بند بلندتر بر روی شانه راست نوازنده و بند کوتاه‌تر روی شانه چپ نوازنده قرار می‌گیرد.

در این حالت آکاردئون درست در وسط سینه نوازنده قرار می‌گیرد

آرنج راست ‌اش در امتداد بدنش نخواهد بود.

درست تنظیم کردن بندهای آکاردئون باعث می‌شود

که به چوب و رشته‌های این ساز به مرور زمان آسیب نرسد.

گرد و خاک می‌تواند وارد فضای بین زبانه‌ها (ریدها) بشود و مانع حرکت آزادانه آن‌ها شود.

اگر کار به این مرحله برسد باید ساز را برای تمیز کردن پیش متخصص ببرید تا داخل آن را تمیز کند.

 

اطلاعات در مورد ساز آکاردئون + معرفی تمامی ساز ها

 

معمولا قسمت فانوسی آکاردئون به خاطر برخورد با کمربند

زیبپ‌ها و دکمه‌ها در معرض آسیب و خراشیدگی است و

برای جلوگیری از این قبیل آسیب‌ها می‌توانید از پد پشت آکاردئون استفاده کنید.

به طور معمول ساز شما هر ۳ تا ۵ سال باید کوک شود.

البته این زمان بسیار بستگی به نوع استفاده شما دارد.

اگر می‌بینید، ساز شما زودتر از این تاریخ‌ها از کوک خارج می‌شود

بدانید که دچار یک مشکل جدی است، چیزی مثل خشک شدن موم اطراف زبانه‌ها

نکته دیگری که حتما باید به آن دقت کنید این است

که اگر حس کردین چیزی داخل سازتان شل شده است

هرگز با آن ننوازید و حتما آن را به تعمیرکار متخصص نشان دهید.

پیح اینستاگرام محمد حسین صفاریان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + ده =